Receptbeskrivning

Indisk kyckling

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
800-1,000 g kycklinglårfilé
2 dl crème fraiche
2 tsk garam masala
2 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja 1 krm cayennepeppar 1 tsk salt 1. Blanda crème fraiche,garam masala,
ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, i den storlek du önskar. Om du har kycklinglårfilé kan du ta dem som de är.
Lägg kycklingbitarna i marinaden och
rör om så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingbitarna.
Låt stå i kylskåp minst en timme.
Om du ska grilla kan du om du
vill trä upp kycklingbitarna på spett.
3. Stek eller grilla kycklingbitarna. Stek/grilla i upphettad stekpanna/grill några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt. Serveringstips:
Servera med sallad/wokgrönsaker,
kokt bulgur/ris/quinoa och en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt samt salta jordnötter.

Visningar: 113
Inlagt 2017-01-30 18:42:24