Receptbeskrivning

Indisk gryta

Ingredienser för
6 vitlöksklyftor
5 ingefära
1 gul lök
2 chilifrukter
2 palsternackor
4 tomater
2 msk garam masala
5 dl yoghurt
2 msk grönsaksbuljong
2 dl vatten
1 blomkålshuvud
olivolja
bönor
lime
paprika
smör
mango chutney
basmatiris


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka vitlök, ingefära och gul lök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.  Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Skär tomaterna grovt. Hetta upp smör och olivolja i en stor stekpanna/gryta. Lägg i vitlök, ingefära, gul lök och chili. Låt fräsa 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt palsternacka och garam masala och rör runt. Tillsätt därefter tomater, yoghurt, buljongpulver och vatten efter någon minut. Koka upp och låt småkoka 10 minuter. Ansa blomkålen och skär i buketter (skala även stammen och använd den). Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skölj bönorna. Lägg grönsaker och bönor i grytan. Låt koka upp och sjud i ytterligare 5 minuter. Riv ner skalet och pressa i juicen från limen. Smaka av med salt och servera gärna med chutney och fullkornsbasmatiris. För alla Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Stek i enbart olja eller laktosfritt matfett och kontrollera buljongen.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell och stek i enbart olja och kontrollera buljongen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongen.

Visningar: 303
Inlagt 2017-01-30 17:47:49