Receptbeskrivning
Asiatisk kycklingfärs med chili och limeblad
Ingredienser
för
5 st vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
2 msk asiatisk fisksås
1 msk farinsocker
2 st lime allt efter smak
20 g färsk ingefära
3 st röda chilipeppar
6 st limeblad
1 st kruka koriander
1 st isbergssallad, sweet gem eller krispsallad
400 g kycklingfärs
2 msk asiatisk fisksås
1 msk farinsocker
2 st lime allt efter smak
20 g färsk ingefära
3 st röda chilipeppar
6 st limeblad
1 st kruka koriander
1 st isbergssallad, sweet gem eller krispsallad
Beskrivning
1. Hacka vitlöken fint och fräs någon minut, tillsätt kycklingfärs och stek igenom.
2. Rör ihop fisksås, socker, saften av 1 lime, riven och pressad ingefära (endast juicen), finhackad chili och strimlade limeblad.
3. Tillsätt dressingen till kycklingfräset och smaka av med salt, pressad lime och socker.
4. Finhacka koriandern – hela plantan inklusive stjälkarna.
5. Strö koriandern över kycklingfärsen och servera med sallad och limeklyftor. Galiamelon och sockersnapsar är också trevligt till.
Källa: http://taffel.se/recept/asiatisk-kycklingfars-med-chili-och-limeblad
2. Rör ihop fisksås, socker, saften av 1 lime, riven och pressad ingefära (endast juicen), finhackad chili och strimlade limeblad.
3. Tillsätt dressingen till kycklingfräset och smaka av med salt, pressad lime och socker.
4. Finhacka koriandern – hela plantan inklusive stjälkarna.
5. Strö koriandern över kycklingfärsen och servera med sallad och limeklyftor. Galiamelon och sockersnapsar är också trevligt till.
Källa: http://taffel.se/recept/asiatisk-kycklingfars-med-chili-och-limeblad
Visningar: 407
Inlagt 2017-02-05 08:57:25

