Receptbeskrivning

Kycklingpaj med svamp och paprika

Ingredienser för
3 vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 mjölk
1 kyckling
200 g champinjoner
1 purjolök
1 paprika
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
salt och peppar
1 tsk majsstärkelse
1 ägg


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Deg: Blanda samman vetemjöl, bakpulver, smula ner matfettet, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock. Kavla ut resten av degen mellan mjölat plastfolie ca 25 cm i diameter (för 4 port). Lägg degen i en pajform. Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200˚C.
Fyllning: Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och skiva svamp, purjolök och paprika.
Fräs svamp, lök och paprika i matfettet. Rör ner tomaterna.  Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört med lite vatten.
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen.
Lägg kycklingröran på pajskalet. Lägg över locket och pensla det med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Servera pajen med sallad.

För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkptotein och ägg.
Gör glutenfri: Gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre- eller sojamjölkersättning.
Gör äggfri: uteslut ägget. Pensla ev. med mjölk istället.

Visningar: 316
Inlagt 2012-04-22 23:33:21