Receptbeskrivning

grahamsbullar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
16 grahamsbullar
Förberedelse: 1 tim 40 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 2 tim
Ingredienser
50 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 msk honung, sirap eller socker
1 tsk salt
11 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl att baka ut med




Tillagning
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader med en termometer.
Smula sönder jäst i en stor bakbunke.
Tillsätt lita av mjölken och rör ut jästen.
Rör ut honung, sirap eller socker samt salt.
Tillsätt resterande mjölk och rör.
Blanda i grahamsmjölet lite i taget och knåda ihop med en träslev eller elvisp med degkrokar i ca 5 minuter till en klibbig men fast deg.
Jäs grahamsdegen under kökshandduk i 45 minuter på en dragfri plats.
Dela på mitten och dela varje halva i åtta lika stora bitar.
Rulla runda bullar på mjölat bakbord eller en stor bricka.
Fördela på två plåtar med bakplåtspapper.
Täck över med handduk och jäs i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Baka grahamsbullarna i cirka 8 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler.

Visningar: 520
Inlagt 2017-02-07 17:41:07