Receptbeskrivning
Kanelbullekladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Kanelbullekladdkaka 12 bitar
Kanelbullekladdkaka
3dl socker
2,5dl vetemjöl
200g smör
2tsk kardemumma
4st ägg
en nypa salt
Fyllning:
2msk socker
2msk kanel
1tsk vaniljsocker
50g smör
ev pärlsocker till garnering
Smält smöret och låt det svalna en stund.
Sätt ugnen på 180C
Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp
Klä en springform med bakplåtspapper (ca 23cm om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).
Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
Häll smeten i formen och ringla sen ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är det att börja från mitten och snurra ut fyllningen. Dra ut lite med en kniv om du önskar.
Grädda mitt i ugnen ca 23 min. den ska vara kladdig, tänk på att den "sätter" sig i eftervärmen oxå, så hellre lite för kladdig.
Kanelbullekladdkaka
3dl socker
2,5dl vetemjöl
200g smör
2tsk kardemumma
4st ägg
en nypa salt
Fyllning:
2msk socker
2msk kanel
1tsk vaniljsocker
50g smör
ev pärlsocker till garnering
Smält smöret och låt det svalna en stund.
Sätt ugnen på 180C
Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp
Klä en springform med bakplåtspapper (ca 23cm om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).
Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
Häll smeten i formen och ringla sen ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är det att börja från mitten och snurra ut fyllningen. Dra ut lite med en kniv om du önskar.
Grädda mitt i ugnen ca 23 min. den ska vara kladdig, tänk på att den "sätter" sig i eftervärmen oxå, så hellre lite för kladdig.
Visningar: 372
Inlagt 2017-02-10 15:01:26