Receptbeskrivning

Palsternack- och broccolisoppa

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Till 4 portioner behöver du:
350 g pals­ter­nac­ka, skalad och tärnad
1,5 stor gul lök, grov­hac­kad
olja
350 g fryst broccoli, tinad (eller 250 g färsk broccoli, hackad lite finare)
2 vit­löks­klyf­ta, skivad
ca 8 dl hett vatten
3 msk flytande grön­saks­fond alt. 2 st grön­saks­bul­jong­tär­ning­ar
2 ½ dl hav­re­gräd­de
salt
peppar
muskot

Så här gör du:

Bryn pals­ter­nac­ka och gul lök i olja några minuter. Tillsätt broccoli och vitlök och bryn yt­ter­li­ga­re ett par minuter. Tillsätt vatten och fond/bul­jong­tär­ning­ar och låt koka i ca 10 minuter.

Mixa soppan slät. Rör ner grädden och smaksätt med salt, peppar och muskot. Tillsätt vatten om du tycker soppan är för tjock. Låt sjuda ett par minuter och sedan är soppan klar.

Toppa gärna med några frön eller annat du tycker om.

Visningar: 289
Inlagt 2017-02-18 05:40:34