Receptbeskrivning
Palsternack- och broccolisoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Till 4 portioner behöver du:
350 g palsÂterÂnacÂka, skalad och tärnad
1,5 stor gul lök, grovÂhacÂkad
olja
350 g fryst broccoli, tinad (eller 250 g färsk broccoli, hackad lite finare)
2 vitÂlöksÂklyfÂta, skivad
ca 8 dl hett vatten
3 msk flytande grönÂsaksÂfond alt. 2 st grönÂsaksÂbulÂjongÂtärÂningÂar
2 ½ dl havÂreÂgrädÂde
salt
peppar
muskot
Så här gör du:
Bryn palsÂterÂnacÂka och gul lök i olja nÃ¥gra minuter. Tillsätt broccoli och vitlök och bryn ytÂterÂliÂgaÂre ett par minuter. Tillsätt vatten och fond/bulÂjongÂtärÂningÂar och lÃ¥t koka i ca 10 minuter.
Mixa soppan slät. Rör ner grädden och smaksätt med salt, peppar och muskot. Tillsätt vatten om du tycker soppan är för tjock. Låt sjuda ett par minuter och sedan är soppan klar.
Toppa gärna med några frön eller annat du tycker om.
350 g palsÂterÂnacÂka, skalad och tärnad
1,5 stor gul lök, grovÂhacÂkad
olja
350 g fryst broccoli, tinad (eller 250 g färsk broccoli, hackad lite finare)
2 vitÂlöksÂklyfÂta, skivad
ca 8 dl hett vatten
3 msk flytande grönÂsaksÂfond alt. 2 st grönÂsaksÂbulÂjongÂtärÂningÂar
2 ½ dl havÂreÂgrädÂde
salt
peppar
muskot
Så här gör du:
Bryn palsÂterÂnacÂka och gul lök i olja nÃ¥gra minuter. Tillsätt broccoli och vitlök och bryn ytÂterÂliÂgaÂre ett par minuter. Tillsätt vatten och fond/bulÂjongÂtärÂningÂar och lÃ¥t koka i ca 10 minuter.
Mixa soppan slät. Rör ner grädden och smaksätt med salt, peppar och muskot. Tillsätt vatten om du tycker soppan är för tjock. Låt sjuda ett par minuter och sedan är soppan klar.
Toppa gärna med några frön eller annat du tycker om.
Visningar: 337
Inlagt 2017-02-18 05:40:34

