Receptbeskrivning

Äppel- och fänkålssallad

Ingredienser för
1 rödlök
1 tsk salt
3 äpplen
2 fänkål
0.5 dl kapris
0.5 gräslök
1 msk äppelcidervinäger
4 rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk socker


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skala, halvera och skär rödlöken i skivor. Lägg i en skål. Strö över salt och gnid in med fingrarna. Låt stå 5–10 minuter. Skölj löken i kallt vatten och låt rinna av.
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin till både äpple och fänkål.
Dressing: Vispa ihop vinägern med olja, salt, peppar och socker.
Blanda ihop äpple och fänkål med dressingen.
Lägg upp äppel- och fänkålsblandningen på ett stort fat. Toppa med lök, kapris och gräslök.

För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 369
Inlagt 2012-04-23 08:16:59