Receptbeskrivning

Kycklinggryta med majs och bacon

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kycklinggryta med majs och bacon 1st majskyckling smör till stekning
2st gula lökar
5dl äppelmust
8dl kycklingbuljong
2st majskolvar
2dl vispgrädde majsena, till redning
1 pkt bacon, cirka 140 g
3msk syltlök några kvistar salvia/timjan salt & malen svartpeppar Stycka upp kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör runt om. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen. Koka upp och sjud i cirka 20 minuter. Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud i cirka 5 minuter. Häll på grädden och red av med majsena utrört i lite kallt vatten. Strimla och stek baconen. Låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i syltlöken och strö över bacon. Garnera grytan med salvia. Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn.

Visningar: 278
Inlagt 2017-02-18 05:43:37