Receptbeskrivning

Kål- och färsgryta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser
Portioner: 4
handle
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g vegetarisk färs
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
peppar
ev salt

Till servering
potatis
rårörda lingon
bröd

Så här gör du:

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och vitkål.
Stek all lök och färs i oljan. Blanda ner kålen och låt den steka med några minuter. Blanda ner soja, vinäger och råsocker och koka ca 5 minuter. Smaka av med peppar och ev salt.
Till servering: Servera köttfärsgrytan med potatis, rårörda lingon och bröd.

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Visningar: 255
Inlagt 2017-02-18 05:45:24