Receptbeskrivning

Kirskålspaj

Ingredienser för
pajskal
2.5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
0.3 dl grädde
Fyllning
2 l kirskål
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
0.7 g bacon
100 g feta ost
soltorkad tomat
Äggstanning
Ägg
2 dl mjölk
75 g riven ost
salt och peppar


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Har väl fått in Kirskål i trädgården så är den där för att stanna, bara att acceptera och göra det bästa av det, Äta den. Den är fylld av vitaminer, speciellt c-vitamin, järn och andra mineraler. Plocka de spädaste bladen och skölj väl!

Börja med pajskalet, kör smör och mjöl i matberedare. Tillsätt grädden och kör färdigt. Tryck ut eller kavla degen vilket som går bra. Nagga botten ordentligt och låt vila ca 20 minuter i frysen. Förgrädda vid 225 grader i ca 10 minuter.

Strimla ner kirskålen, hacka löken och skär ner bacon i strimlor. Fräs allt i panna. Låt fyllningen rinna av något innan du lägger den i pajskalet.
Smula över feta och fördela ut soltorkad tomat över pajen.
Fördela riven ost jämnt över pajen.
Vispa upp ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över pajen. Skaka försiktigt så allt sätter sig.
Grädda vid 200 grader i ca 30 minuter, se till att äggstanningen satt sig i mitten.
Servera tillsammans med en schysst grönsallad!

Visningar: 456
Inlagt 2017-02-20 15:18:06