Receptbeskrivning

Morbergs skånska kalops - recept.nu

Ingredienser för
1 kg högrev
4 st gula lökar
6 st morötter
3 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
8 dl kalvfond (cirkamängd)
salt och peppar
smör och olja till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg. 2. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden. 3. Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen. 4. Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan. 5. Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. 6. Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis. Tips: Per Morberg använder hemlagad kalvfond som han gjort från grunden, använder du koncentrerad fond på flaska måste du minska mängden rejält och smaka dig fram - annars blir det för salt! Kock: Per Morberg

Visningar: 337
Inlagt 2017-02-25 15:52:08