Receptbeskrivning
Snabbpicklad rödkål
Ingredienser
för
1 rödkål litet
2 havssalt
2 ingefära färsk
2 st apelsin(er)
1 dl äppelcidervinäger
2.5 msk honung ca
2 havssalt
2 ingefära färsk
2 st apelsin(er)
1 dl äppelcidervinäger
2.5 msk honung ca
Beskrivning
1. Strimla rödkålen fint, blanda med ett par nypor havssalt och lägg i press under tallrik med tyngd på i tio minuter.
2. Riv under tiden ingefäran, pressa apelsinerna och riv skalet fint.
3. Häll av vätskan från kålen. Blanda kålen med ingefära, rivet apelsinskal, apelsinsaft, äppelcidervinäger och honung.
Recept: Tina Hellberg
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Riv under tiden ingefäran, pressa apelsinerna och riv skalet fint.
3. Häll av vätskan från kålen. Blanda kålen med ingefära, rivet apelsinskal, apelsinsaft, äppelcidervinäger och honung.
Recept: Tina Hellberg
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 330
Inlagt 2017-02-25 16:01:22