Receptbeskrivning

Köttfärslimpa med oliver

Ingredienser för
blandfärs
10 gröna oliver, hackade
salt och peppar, efter smak
2 msk tomatpuré
1 nötbuljong
1 dl vatten
1 ströbröd
1 st ägg
1 bacon
kokt ris
gröna ärter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda färsen med hackade oliver, salt, peppar och tomatpuré. Lös upp buljongtärningen i det uppvärmda vattnet. Låt svalna och rör ner ströbröd och ägg. Låt svälla 5 minuter. Blanda ströbrödet med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen. Forma en limpa i en lättsmord ugnsform. Täck med baconskivor och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
Servera med tillbehören.

Visningar: 502
Inlagt 2017-03-03 08:36:33