Receptbeskrivning

Kycklinggryta med tortilla sticks

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer
1 st lök
2 st morötter
2 l vatten
2 tsk salt (1tsk/liter vatten)
2 st burkar tacosås pineapple medium (santa maria
3 st vitlöksklyftor
2 st färska chilifrukter
1 tsk tabasco eller kajennpeppar
1 st juice från lime
2 dl cremè fraiche
1 dl sweet chilisås
1 dl färdigutvecklad mozzarella
1 dl färdigriven cheddarost
1 st lime att toppa med
1 kruka koriander
1 st färsk chili att toppa med
rapsolja till stekning och fritering
1 frp mjuka tortillabröd (à ca 300g)


  120 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka den färska chilin.
2. Fräs lök,vitlök och Chili hacket i olja i några minuter tills löken blivit mjuk.
3. Skala och riv morötterna grovt. Tillsätt morötterna, vattnet och salt i fräset. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 30min.
4. Tillsätt tacosås, sweet chilisås och ev lite mer vatten och låt sjuda ytterligare 30min. (morötterna ska vara riktigt mjuka innan du fortsätter).
5. Häll röran i en matberedare och mixa slätt.
6. Tärna kycklingfiléerna och stek tills dom fått lite yta.
7. Häll röran och kycklingen i en stor kastrull. Hetta upp kycklingkoket.
8.Tillsätt tabasco/kajennpeppar och juicen från en lime. Smaka av med salt och peppar.
9. LÃ¥t sjuda
10. Tillsätt Cremè fraiche i slutet.
11. Klipp tortillabröden i remsor, ca 1 cm breda. Hetta upp olja i en vid kastrull till ca 180°c.
12. Lägg i tortillaremsorna i omgångar. Fritera till gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö på lite flingsalt
13. Servera grytan i skålar. Toppa med riven ost, limeklyftor, färsk chili (som du skurit i ringar) och koriander blad.
14. Servera med tortillasticks och ev ris.
Tips! Gryta eller soppa bestämmer man själv. Späd efter önskemål och smak. Även hur krämig du vill ha den. Du bestämmer själv hur stark du vill grytan ska vara. Ju längre du låter grytan sjuda ju mer hetta får du fram. Tillsätt dom starka ingredienserna efter smak.

Visningar: 530
Inlagt 2017-03-04 18:02:24