Receptbeskrivning

Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Ingredienser för
2 st laxfiléer
2 dl hel bulgur
1 st liten rödlök
6 st torkade aprikoser
4 msk cashewnötter (rostade)
4 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm chiliflakes
2 krm salt
2 msk olivolja
2 nävar ruccula
ev matyoghurt till servering


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tina laxfilén. Tillaga hel bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka rödlöken. Strimla aprikoser. Grovhacka cashewnötterna. Blanda bulgur med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. krydda med salt och peppar.
3. krydda laxen med chiliflakes och salt. stek den 2-3min på varje sida i olja i en stekpanna.
4. Blanda bulgur blandningen med ruccula och servera till laxen. En klick matyoghurt är gott till.
Tips! Gott med lite riven gurka, citronsaft och mynta i yoghurten. Går också bra att ge laxen en stekyta och sen Tillaga i ugn.

Visningar: 971
Inlagt 2017-03-04 18:30:52