Receptbeskrivning

Tabbouleh på matvete med orient kryddad kyckling och paprika och harrisayoghurt

Ingredienser för
tabbouleh:
2 prt matvete
1/3 grönsaksbuljongtärning
100 g morötter
100 g kålrabbi
67 g gulbetor
1/2 msk olivolja
1 dl hackad persilja
65 g babyspenat
rivet skal från 1/3 citron
1 msk färskpressad citronsaft
1/3 msk paprikapulver
1 1/3 msk olivolja
salt
peppar
orientkryddad kycklingfilé:
2 2/3 krm mald kanel
1 tsk mald koriander
1 tsk mald chili
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 st kycklingfiléer
2 msk olivolja
paprika och harissayoghurt:
50 g grillad paprika
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 tsk harissa
salt
peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°c. Sätt in en ugnsform i ugnen.
2. Blanda kryddorna till kycklingen. Vänd kycklingen i kryddblandningen. Bryn dem i olivolja och lägg dem i en ugnssäker form.
3.Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen men buljongtärningen i vattnet. Häll av ev överflödig buljong. Låt matvetet svalna.
4. Skala och tärna rotfrukterna i ca 1x1 cm stora tärningar. Blanda dem med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
5. Sätt formen men kycklingen mitt i ugnen 20-25min eller tills filéernas innertemperatur är 72°c. (Låt kycklingen svalna 5min innan den skivas)
6. Häll samtidigt rotfrukterna i den förvärmda formen. Sätt in formen mitt i ugn i ca 20-25 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
7. Hacka persilja persilja och spenat grovt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
8. Tärna paprikan till yoghurten.
9. Blanda paprikan med yoghurten och harissan. Smaksätt med salt och peppar.
10. Blanda matvete, rotfrukter, persilja spenat, citronskal, paprikapulver, citronsaft och olivolja. smaksätt med salt och peppar.
11. Servera med den skivade kycklingfiléen och yoghurten.

Visningar: 910
Inlagt 2017-03-04 19:03:55