Receptbeskrivning

Svartpepparstekt lax med chorizo i wrap med tomat och basilikafärskost

Ingredienser för
2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk socker
1 tsk salt
2 st laxbitar
1/2msk olivolja
1/2 kruka basilika
1msk tomatpesto
35 g ruccola
2 st wrap tortillabröd
citron
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
200 g chorizo (helst råa)
2 st potatisar
1 msk olivolja
2 st lagerblad
1/2 tsk färsk timjan ( repade blad)
1 msk paprikapulver
salt
peppar
1/2 stor röd paprika
1/2 ask körsbärstomater
6 st vitlöksklyftor (med skal)


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1.Sätt ugnen på 225°c
2. Koka upp vattnet. Tillsätt buljongtärningen. Skär korven och potatisen i bitar. Tillsätt det, olivolja samt lagerblad, timjan och paprikapulvern i buljongen. låt sjuda i 30min eller tills potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar.
2. Smörj en ugnsplåt. Dela och kärna paprikan. skär den i grova bitar. Dela tomaterna. Lägg paprikan och tomaterna på plåten.
3.Ugnsrosta i ca 15min. Skalen ska bli lite sotiga. lägg på vitlöksklyftorna (med skal) sista fem minuterna.
4. Sänk ugnen till 150°c.
5. Blanda svartpeppar, socker och salt. Krydda laxbitarna med kryddblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna på dryg medelvärme. bryn laxen på båda sidorna.
6. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 12-15min eller tills laxens innertemperatur är 56°c.
7. Plocka och hacka basilikan. Blanda Basilika med tomatpesto och färskost. skölj rucculan.
8. Lägg ut wrap bröden, bred på tomat och basilikafärskosten. Lägg på lax, potatis, chorizo, paprika, tomat och ruccola. Vik ihop bröden.
9. Servera wrapsen med citron.

Visningar: 479
Inlagt 2017-03-04 20:08:25