Receptbeskrivning
Tom kha gai
Ingredienser
för
1 st vitlöksklyftor
2 msk ingefära riven
8 dl kokosmjölk
1 l vatten
3 msk grönsaksbuljong
3 krm chiliflakes
4 msk soja japansk
600 g kycklingfilé(er)
250 g champinjoner
400 g vitkål
2 st tomater
250 g broccolil
4 msk limejuice
2 msk ingefära riven
8 dl kokosmjölk
1 l vatten
3 msk grönsaksbuljong
3 krm chiliflakes
4 msk soja japansk
600 g kycklingfilé(er)
250 g champinjoner
400 g vitkål
2 st tomater
250 g broccolil
4 msk limejuice
Beskrivning
- Riv vitlök
- Riv ingefära.
Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.
- Skär kycklingen i kuber
- Dela champinjonerna i kvartar.
- Skär vitkålen i bitar.
- Klyfta tomaten.
- Dela broccolin i mindre delar.
Tillsätt kyckling, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.
Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. Smaka av med limeskal- och saft innan servering.
- Riv ingefära.
Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.
- Skär kycklingen i kuber
- Dela champinjonerna i kvartar.
- Skär vitkålen i bitar.
- Klyfta tomaten.
- Dela broccolin i mindre delar.
Tillsätt kyckling, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.
Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. Smaka av med limeskal- och saft innan servering.
Visningar: 376
Inlagt 2017-03-07 16:33:32

