Receptbeskrivning
Hjortgryta med getmesost
Ingredienser
för
500 g hjortkött (fransyska el. stek)
1 st gul lök
2 msk smör
2 tsk mjöl
2 dl vatten
1 dl vispgrädde
st köttbuljongtärning
1 msk soja
1 msk sherry el. portvin
tsk timjan
msk paprikapulver
50 g mesost
1 krm socker
tsk salt
tsk vitpeppar
200 g champinjoner (kan utelämnas)
1 st gul lök
2 msk smör
2 tsk mjöl
2 dl vatten
1 dl vispgrädde
st köttbuljongtärning
1 msk soja
1 msk sherry el. portvin
tsk timjan
msk paprikapulver
50 g mesost
1 krm socker
tsk salt
tsk vitpeppar
200 g champinjoner (kan utelämnas)
Beskrivning
Skär köttet i strimlor cirka 1-3 cm stora.
Skala löken och hacka den grovt.
Putsa eller skölj champinjonerna och skär dem i kvartar.
Bryn matfettet i en gryta, lägg i köttet och låt det bli brynt över ganska stark värme.
Tillsätt lök och ev. svamp och fräs allt i någon minut.
Strö över mjölet, rör om väl och häll i vatten och vispgrädde.
Låt rätten koka upp under omrörning, lägg i buljongtärning och krydda med soja, sherry, timjan och paprikapulver och sjud under lock i 5 minuter.
Tillsätt mesost i bitar, salt och nymalt vitpeppar. Smaka av väl.
Servera med kokt potatis, sockerärtor eller gröna bönor.
Skala löken och hacka den grovt.
Putsa eller skölj champinjonerna och skär dem i kvartar.
Bryn matfettet i en gryta, lägg i köttet och låt det bli brynt över ganska stark värme.
Tillsätt lök och ev. svamp och fräs allt i någon minut.
Strö över mjölet, rör om väl och häll i vatten och vispgrädde.
Låt rätten koka upp under omrörning, lägg i buljongtärning och krydda med soja, sherry, timjan och paprikapulver och sjud under lock i 5 minuter.
Tillsätt mesost i bitar, salt och nymalt vitpeppar. Smaka av väl.
Servera med kokt potatis, sockerärtor eller gröna bönor.
Visningar: 360
Inlagt 2017-03-08 12:54:32






0 min