Receptbeskrivning
Pasta med svamp och löksås
Ingredienser
för
Beskrivning
4 portioner pasta penne med svamp
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Klart på: 20 min
Ingredienser
300 gram penne
300 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake
1 halv purjolök
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 msk mjöl
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche
2 tsk ljus japansk soja
2 msk vinäger eller citronsaft
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
0,5 dl hackad färsk persilja eller basilika eller blanda
1 dl riven parmesanost (valfritt)
Tillagning
Sätt på vatten till pastan och börja koka den.
Sätt på en stor kastrull till pastasåsen.
Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
Fräs svamp och lök i såskastrullen i olivoljan i någon minut. Rör runt.
Tillsätt mjöl och rör runt.
Tillsätt mjölk och rör runt. Tillsätt grädden. Koka några minuter. Rör då och då.
Hacka persilja eller basilikan. Tillsätt till såsen.
Smaka av pastasåsen med salt, soja, svartpeppar och citronsaft.
När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
Riv parmesan och servera till pastan.
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Klart på: 20 min
Ingredienser
300 gram penne
300 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake
1 halv purjolök
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 msk mjöl
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche
2 tsk ljus japansk soja
2 msk vinäger eller citronsaft
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
0,5 dl hackad färsk persilja eller basilika eller blanda
1 dl riven parmesanost (valfritt)
Tillagning
Sätt på vatten till pastan och börja koka den.
Sätt på en stor kastrull till pastasåsen.
Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
Fräs svamp och lök i såskastrullen i olivoljan i någon minut. Rör runt.
Tillsätt mjöl och rör runt.
Tillsätt mjölk och rör runt. Tillsätt grädden. Koka några minuter. Rör då och då.
Hacka persilja eller basilikan. Tillsätt till såsen.
Smaka av pastasåsen med salt, soja, svartpeppar och citronsaft.
När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
Riv parmesan och servera till pastan.
Visningar: 936
Inlagt 2017-03-17 17:51:26






25 min