Receptbeskrivning

Saftig citronsockerkaka

Ingredienser för
1 st citron rivet skal +2 msk citronsaft
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
1/2dl mjölk
3 dl vetemjöl


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°c. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint och pressa ut 2msk citronsaft.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citron. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

Visningar: 490
Inlagt 2017-03-21 12:37:51