Receptbeskrivning
Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter
Ingredienser
för
2 st laxfiléer
2 dl hel bulgur
1 st liten rödlök
6 st torkade aprikoser
4 msk cashewnötter (rostade)
4 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm chiliflakes
2 krm salt
2 msk olivolja
2 nävar ruccula
ev matyoghurt till servering
2 dl hel bulgur
1 st liten rödlök
6 st torkade aprikoser
4 msk cashewnötter (rostade)
4 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm chiliflakes
2 krm salt
2 msk olivolja
2 nävar ruccula
ev matyoghurt till servering
Beskrivning
1. Tina laxfilén. Tillaga hel bulgur enligt anvisning på förpackningen. 2. Skala och finhacka rödlöken. Strimla aprikoser. Grovhacka cashewnötterna. Blanda bulgur med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. krydda med salt och peppar. 3. krydda laxen med chiliflakes och salt. stek den 2-3min på varje sida i olja i en stekpanna. 4. Blanda bulgur blandningen med ruccula och servera till laxen. En klick matyoghurt är gott till. Tips! Gott med lite riven gurka, citronsaft och mynta i yoghurten. Går också bra att ge laxen en stekyta och sen Tillaga i ugn.
Visningar: 483
Inlagt 2017-03-21 15:51:51

