Receptbeskrivning

Chokladpudding

Ingredienser för


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser

6 portioner
1/2 vaniljstång
5 dl mjölk
2 ägg, delade

1 dl + 1 dl strösocker

2 msk Maizena

2 msk kakao

150 g finhackad mörk choklad (60-70 % kakao)
1 msk rumsvarmt smör
1/2 dl vatten
1/2 dl hackade jordnötter
Så här gör du

40 minuter

Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken och låt sjuda i några minuter.

Vispa äggulor, socker, Maizena och kakao. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm. Obs! Den får inte koka.

Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält. Häll upp chokladpuddingen i glas. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat, cirka 1 timme.

Marängen: Koka upp 1 dl socker och vatten tills sockret har lösts upp helt. Låt svalna något. Vispa äggvitorna fasta i en ren bunke. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa till en glansig maräng.

Toppa varje pudding med maräng och strö över nötterna.

Visningar: 208
Inlagt 2017-03-24 09:18:15