Receptbeskrivning
quinoa & cashewburgare
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
2 dl quinoa
400 g vitkål
2,5 dl yoghurt
2 msk majonnäs
1 st citron
honung efter smak
salt
svartpeppar
100 g cashewnötter
250 g sojabönor
1 tsk curry
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 st ägg
2 msk maizena
olja till stekning
0,5 st gurka
2 st tomater
4 st hamburgerbröd
Gör så här
1. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
2. Gör slaw. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och rör i yoghurt, majonnäs, citronsaft, honung, salt och peppar. Låt stå tills det är dags att äta.
3. Mixa cashewnötter tillsamman med avrunna bönor, curry, salt och peppar. Rör i quinoa, ägg och maizena.
4. Skär gurkan och tomaterna i skivor.
5. Var våt om händerna och forma röran till biffar. Stek dem krispiga i olja. De ska bli frasiga och få fin färg.
6. Servera i bröd tillsammans med slaw, gurka och tomat.
Tips
När jag sköljer quinoa lägger jag den i ett litet durkslag och doppar den i hett vatten.
2 dl quinoa
400 g vitkål
2,5 dl yoghurt
2 msk majonnäs
1 st citron
honung efter smak
salt
svartpeppar
100 g cashewnötter
250 g sojabönor
1 tsk curry
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 st ägg
2 msk maizena
olja till stekning
0,5 st gurka
2 st tomater
4 st hamburgerbröd
Gör så här
1. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
2. Gör slaw. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och rör i yoghurt, majonnäs, citronsaft, honung, salt och peppar. Låt stå tills det är dags att äta.
3. Mixa cashewnötter tillsamman med avrunna bönor, curry, salt och peppar. Rör i quinoa, ägg och maizena.
4. Skär gurkan och tomaterna i skivor.
5. Var våt om händerna och forma röran till biffar. Stek dem krispiga i olja. De ska bli frasiga och få fin färg.
6. Servera i bröd tillsammans med slaw, gurka och tomat.
Tips
När jag sköljer quinoa lägger jag den i ett litet durkslag och doppar den i hett vatten.
Visningar: 238
Inlagt 2017-03-29 08:22:11






45 min