Receptbeskrivning

Chokladpudding utan ägg

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
6 portioner
2,5 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
1/2 tsk salt (förstärker chokladsmaken)
1 liter mjölk (3% fetthalt)
4 msk smör

Gör såhär:
Lägg alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Innan du ställer kastrullen på värme rör du om en stund tills du känner med handvispen att majsstärkelsen inte ligger i botten av kastrullen, tar ca 30 sekunder. Ställ kastrullen på spisen med medelvärme på och rör om ständigt, när kakaon och majsstärkelsen lösts upp höjer du värmen. Sluta inte röra om, du vill inte att puddingen bränner sig i botten av kastrullen.

När puddingen börjar småkoka och tjockna sänker du värmen och förtsätter röra om i ca 3-4 min. Klicka i smöret, rör om lite till och häll sedan upp i 6 st glas. Låt svalna i rumstemperatur en stund och ställ sedan i kylen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar, gärna längre. Går att förbereda 1-2 dagar innan servering, förvara i kylen. Toppa gärna med vispad grädde, hackad choklad, nötter eller bär på toppen. YUMMI!

Från Zeinas Kitchen

Visningar: 123
Inlagt 2017-03-30 19:10:50