Receptbeskrivning
Radiokaka
Ingredienser
för
Beskrivning
20 bitar Radiokaka
200 g kokosfett (kan bytas ut mot smör)
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
Ca 15-20 st kex (mariekex)
Notis- Kokosfett ger kakan en “ischokladkänsla” och smöret ger en krämigare smak. Jag föredrar kokosfett till radiokaka
Topping, välj fritt eller uteslut:
Kokos, nötter, hackad choklad
Gör såhär:
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med kokosfett/smör på svag värme i en kastrull under omrörning. Låt sedan svalna. Vispa socker och ägg pösigt och vitt med elvisp, ca 1 min. Vänd i chokladsmeten. Fukta en brödform lite lätt med vatten, då fastnar plastfoliet bättre. Tar du en liten brödform får du en hög kaka, stor brödform ger dig en bred kaka. Välj fritt, jag tog en stor brödform på 26×12 cm.
Lägg chokladsmet i botten av formen, varva sedan med kex och fortsätt tills du fyllt formen. Avsluta med chokladsmet, jag hade 3 lager kex. Strö på garnering om du vill ha det eller behåll kakan neutral. Låt stelna i kylen gärna över natten, minst 6 timmar. Skär i skivor och servera genast. Enkelt och gott!
Receptet är från kokboken “Sju sorters kakor”
200 g kokosfett (kan bytas ut mot smör)
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
Ca 15-20 st kex (mariekex)
Notis- Kokosfett ger kakan en “ischokladkänsla” och smöret ger en krämigare smak. Jag föredrar kokosfett till radiokaka
Topping, välj fritt eller uteslut:
Kokos, nötter, hackad choklad
Gör såhär:
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med kokosfett/smör på svag värme i en kastrull under omrörning. Låt sedan svalna. Vispa socker och ägg pösigt och vitt med elvisp, ca 1 min. Vänd i chokladsmeten. Fukta en brödform lite lätt med vatten, då fastnar plastfoliet bättre. Tar du en liten brödform får du en hög kaka, stor brödform ger dig en bred kaka. Välj fritt, jag tog en stor brödform på 26×12 cm.
Lägg chokladsmet i botten av formen, varva sedan med kex och fortsätt tills du fyllt formen. Avsluta med chokladsmet, jag hade 3 lager kex. Strö på garnering om du vill ha det eller behåll kakan neutral. Låt stelna i kylen gärna över natten, minst 6 timmar. Skär i skivor och servera genast. Enkelt och gott!
Receptet är från kokboken “Sju sorters kakor”
Visningar: 146
Inlagt 2017-03-30 19:16:18






0 min