Receptbeskrivning

Thailändska pannkakor

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ca 10 mellanstora pannkakor
2,5 dl mjöl
1 ägg
1 dl och 2 msk vatten (en halv amerikansk cup)
1 msk kondenserad mjölk
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 msk smält smör
Stekning:
Smör
Pensling:
Rapsolja

Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser förutom mjöl, blanda väl. Tillsätt sedan mjölet och knåda väl några minuter tills du får en smidig deg. Ringla lite rapsolja över degen och täck sedan bunken med en plastpåse, låt vila i 30 min. Knåda degen igen och tryck ut mellanstora bollar. Lägg på en oljad bricka och låt vila i ca 15 min. Pensla bakbordet med rapsolja och tryck sedan försiktigt med händerna ut en tunn pannkaka, man behöver inte en brödkavel. Se bara till att pensla med olja där du formar dina pannkakor.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek sedan pannkakan på medelvärme, ca 2-3 min på varje sida. Servera genast som vanliga runda pannkakor eller fyll dem. Fyll pannkakan med frukt och nutella, vik som ett fyrkantigt paket och steka ytterligare några sekunder. Servera gärna med kolasås, kondenserad mjölk, nutella eller exotiska frukter.

Från Zeinas kitchen

Visningar: 317
Inlagt 2017-03-30 19:30:13