Receptbeskrivning
Roz bil haleb, arabisk rispudding
Ingredienser
för
Beskrivning
8 skålar Roz bel halib, Rispudding
1 liter mjölk (gärna 3% fetthalt)
1,5 dl grötris
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl grädde eller mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 msk rosenvatten
Garnering, välj fritt:
Finhackade nötter
Kanel, kokos, sylt
Gör såhär:
Blanda mjölk, grötris, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda långsamt på svag värme under lock 1,5 timme. Rör om då och då, men inte för ofta. Riset kommer att svälla upp och mjukna.
Blanda grädde/mjölk med majsstärkelse och rosenvatten i en skål. Häll över riset under ständig omrörning. Rör om gröten tills den tjocknar. Häll genast upp i skålar, och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen och låt kallna helt, ca 2 timmar. Garnera med önskad garnering och servera.
Från Zeinas kitchen
1 liter mjölk (gärna 3% fetthalt)
1,5 dl grötris
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl grädde eller mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 msk rosenvatten
Garnering, välj fritt:
Finhackade nötter
Kanel, kokos, sylt
Gör såhär:
Blanda mjölk, grötris, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda långsamt på svag värme under lock 1,5 timme. Rör om då och då, men inte för ofta. Riset kommer att svälla upp och mjukna.
Blanda grädde/mjölk med majsstärkelse och rosenvatten i en skål. Häll över riset under ständig omrörning. Rör om gröten tills den tjocknar. Häll genast upp i skålar, och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen och låt kallna helt, ca 2 timmar. Garnera med önskad garnering och servera.
Från Zeinas kitchen
Visningar: 252
Inlagt 2017-03-30 19:32:19






0 min