Receptbeskrivning
Dadelgodis med tahini
Ingredienser
för
Beskrivning
Dadelgodis, 30 bitar
600 g dadlar
1 dl Tahini (sesampasta)
2 msk koksolja eller smält kokossmör (kan bytas ut mot olivolja)
Valfri smaksättning, välj en av dessa:
1 msk kakao
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Topping, väl en av dessa eller mixa fritt:
1 dl finhackade nötter (välj mellan mandel, valnötter, pekan osv)
0,5 dl riven kokos
0,5 tsk flingsalt
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna. Skaka tahiniburken ordentligt. Lägg sedan alla ingredienser, plus smaksättning, i en mixer och kör några varv tills får en slät och krämig massa.
Klä en form, ca 20*30 cm, med bakplåspapper. Smeta ut massan jämnt över formen, du kan fukta handen eller undersidan av en sked lätt med vatten och jämna till den. Strö på valfri topping och tryck in det lite försiktigt i godiset. Ta in i frysen och låt stelna, ca 2 timmar.
Ta ut från frysen. Skär i små munsbitar och skär bort överflödigt bakplåtspapperpapper. Ställ i frysen en stund till. Servera dem kalla direkt från frysen, ju längre de får stå desto mer stelnar dem. Dom är härligt kletiga och kladdiga. Ha små dessertknivar eller teskedar bredvid när godiset serveras, skrapa loss en liten bit och njut av en tugga.
De håller sig i frysen upp till 3 månader.
Från Zeinas kitchen
600 g dadlar
1 dl Tahini (sesampasta)
2 msk koksolja eller smält kokossmör (kan bytas ut mot olivolja)
Valfri smaksättning, välj en av dessa:
1 msk kakao
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Topping, väl en av dessa eller mixa fritt:
1 dl finhackade nötter (välj mellan mandel, valnötter, pekan osv)
0,5 dl riven kokos
0,5 tsk flingsalt
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna. Skaka tahiniburken ordentligt. Lägg sedan alla ingredienser, plus smaksättning, i en mixer och kör några varv tills får en slät och krämig massa.
Klä en form, ca 20*30 cm, med bakplåspapper. Smeta ut massan jämnt över formen, du kan fukta handen eller undersidan av en sked lätt med vatten och jämna till den. Strö på valfri topping och tryck in det lite försiktigt i godiset. Ta in i frysen och låt stelna, ca 2 timmar.
Ta ut från frysen. Skär i små munsbitar och skär bort överflödigt bakplåtspapperpapper. Ställ i frysen en stund till. Servera dem kalla direkt från frysen, ju längre de får stå desto mer stelnar dem. Dom är härligt kletiga och kladdiga. Ha små dessertknivar eller teskedar bredvid när godiset serveras, skrapa loss en liten bit och njut av en tugga.
De håller sig i frysen upp till 3 månader.
Från Zeinas kitchen
Visningar: 428
Inlagt 2017-03-30 19:46:34






0 min