Receptbeskrivning
Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
SOLROSBIFFAR
16-18st

2 dl röda linser
1 tsk buljong eller 1 buljongtärning
3 1/2 dl vatten
2 gula lökar i skivor
2 vitlöksklyftor
2 dl solroskärnor
1/2 dl hasselnötskärnor
2 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 msk olja
1 dl sojàmjöl
salt efter smak
olja till stekning

Koka linserna i buljong och vatten i 10
minuter. Efter 5 minuter läggs hälften av
löken och vitlöken överst som ett lock över
linserna.
Mixa resterande lök, vitlök, solroskärnor
och hasselnötskärnor. Tillsätt linserna och lök
och mixa dem tillsammans med det andra.
Blanda i gurkmeja, svartpeppar och rosmarin.
Tillsätt olja och sojamjöl. Eventuellt kan det
behövas mer sojamjöl än vad som angivits.
Blanda färsen ordentligt och forma till bif-
far som sedan steks i olja.
Blffarna kan med fördel frysas ostekta.
Lägg dem på smörpapper och styckefrys.

Visningar: 291
Inlagt 2017-04-01 19:57:23