Receptbeskrivning

Hoki med rödbetor och fetaost

Ingredienser för
400 hokifiléer
400 g rödbetor
600 g potatis
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
0.5 vin
0.5 dl vatten
1 fiskfond
2 msk olivolja
3 dill


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina frysta hokifiléer. Koka rödbetor mjuka, 20-40 minuter. Skär dem i klyftor. Gnid av skalet under rinnande vatten. Skala och koka potatis. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Lägg fisken i en stekpanna med höga kanter. Krydda med salt och peppar. Häll på vitt vin, vatten och konc fiskfond. Lägg på lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter. Ta av från spisen och varmhåll. Fräs rödbetorna i olivolja ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, fräs ytterligare 1 minut. Krydda med salt och peppar. Vänd ner dill och tärnad fetaost. Servera med hokifiléerna, potatis och gärna en citronklyfta. För alla Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Kontrollera fonden.

Visningar: 294
Inlagt 2017-04-01 20:33:24