Receptbeskrivning

Vit fiskfilé med tomat och svamp i smörsås

Ingredienser för
800 g fiskfilé
smör till stekning
4 msk smör till såsen
2 msk finhackad lök
2 dl vitt vin
1 soltorkade tomater, i tärningar
2 dl fint skivade champinjoner
salt
vitpeppar
en nypa socker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form. Lägg på hälften av tomaterna, svampen och löken. Lägg fiskfiléerna ovanpå och slå över 1 dl vitt vin. Salta och peppra. Sätt in formen i ugnen i ca 10 min. Tag ut fisken från ugnen och lägg över på ett fat. Skrapa ner grönsakerna i en kastrull och slå på 1 dl vin och en liten skvätt vatten och låt koka upp. Vispa ner smöret i den kokande skyn och lägg därefter i resten av tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över fisken. Servera med ris eller pressad potatis.

Visningar: 295
Inlagt 2017-04-01 20:34:46