Receptbeskrivning
Asiatisk butternutsoppa (kokosmj, creme fraiche, fisksås)
Ingredienser
för
500 g butternutpumpa
2 st gula lökar
1 st king solo-vitlök
1 st bit ingefära, (ca 4 cm)
2 st röda chili, t ex spansk peppar
2 msk rapsolja
4 dl hönsbuljong, (tärning + vatten)
2 dl kokosmjölk
2 dl crème fraiche
1.5 msk fisksås, (thailändsk)
2 st gula lökar
1 st king solo-vitlök
1 st bit ingefära, (ca 4 cm)
2 st röda chili, t ex spansk peppar
2 msk rapsolja
4 dl hönsbuljong, (tärning + vatten)
2 dl kokosmjölk
2 dl crème fraiche
1.5 msk fisksås, (thailändsk)
Beskrivning
1. Skala och tärna pumpa, lök, vitlök och ingefära. 2. Kärna ur och strimla chilin. Fräs grönsakerna i olja i en gryta.
3. Tillsätt buljong, kokosmjölk och creme fraiche.
4. Koka under lock tills pumpan mjuknat, ca 20 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
5. Smaka av soppan med fisksås, servera i små varma koppar.
3. Tillsätt buljong, kokosmjölk och creme fraiche.
4. Koka under lock tills pumpan mjuknat, ca 20 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
5. Smaka av soppan med fisksås, servera i små varma koppar.
Visningar: 502
Inlagt 2017-04-01 20:36:20

