Receptbeskrivning
Vit fisk i kokossås med röd curry
Ingredienser
för
400 g fisk
400 g kokosmjölk
2 tsk currypasta röd
1 krm citronpeppar
1 tsk salt
1 st purjolök
3 st palsternackor
2 st morötter
400 g kokosmjölk
2 tsk currypasta röd
1 krm citronpeppar
1 tsk salt
1 st purjolök
3 st palsternackor
2 st morötter
Beskrivning
Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor. Skär purjolöken i
skivor.
Tina fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande
margarin. Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med lime
pepper.
Häll på kokosmjölk (och ev. vatten) och blanda ut den röda curryn. Låt
koka upp. Häll först på purjolök och därefter palsternack- och
morotsstrimlorna. Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt
med såsen som möjligt. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till
lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock ca 5 minuter
till palsternackorna mjuknat.
Servera med kokt ris och krydda även med citronpeppar eller lime
pepper vid serveringen.
Tips: riv färsk ingefära och lite chili i såsen
skivor.
Tina fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande
margarin. Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med lime
pepper.
Häll på kokosmjölk (och ev. vatten) och blanda ut den röda curryn. Låt
koka upp. Häll först på purjolök och därefter palsternack- och
morotsstrimlorna. Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt
med såsen som möjligt. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till
lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock ca 5 minuter
till palsternackorna mjuknat.
Servera med kokt ris och krydda även med citronpeppar eller lime
pepper vid serveringen.
Tips: riv färsk ingefära och lite chili i såsen
Visningar: 300
Inlagt 2017-04-01 20:37:57

