Receptbeskrivning

Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Ingredienser för
600 g hokifilé
900 g sparrispotatis
3 msk olja
salt
svartpeppar
1 yoghurt
0.5 msk senap
2 msk kapris
1 ägg
3 dl corn flakes
1 bladspenat
1 citron


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina fisken. Sätt ugnen på 225°C. Klyfta potatisen och blanda med 1/3 av oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Blanda under tiden yoghurt och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar. Salta och peppra hokifilén. Panera i uppvispat ägg och krossade cornflakes. Stek frasig i resterande olja ca 5 minuter på varje sida. Slunga spenaten med lite pressad citronjuice. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och spenatsallad. Skär gärna resten av citronen i bitar och servera till. För alla Gör glutenfri: använd glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: använd  laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut paneringen (ägg+corn flakes).

Visningar: 294
Inlagt 2017-04-01 20:38:22