Receptbeskrivning
Köttbullar med makaroner
Ingredienser
för
4 prt makaroner
1 st lök
1 st ägg
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mjöl
mjölk
1 tsk paprikakrydda
salt
svartpeppar
1 tsk salt
peppar
muskotnöt
bullarna
500 g nötfärs 1 st lök
1 st ägg
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
snabb stuvning
1 msk smör 2 msk mjöl
mjölk
1 tsk paprikakrydda
salt
svartpeppar
klassisk stuvning
1 l mjölk 1 tsk salt
peppar
muskotnöt
Beskrivning
Köttbullar:
Låt ströbrödet svälla med mjölken i ca 5 min. Hacka och fräs löken tills den börjar bli genomskinlig. Blanda den frästa löken med färsen, ägget, ströbrödet, salt och peppar. Forma till bollar och stek i panna tills de får en fin yta, lägg sedan alla bullarna på en plåt och stek färdigt i ugnen ca 20 min på 200 grader.
Snabbstuvning:
Koka pastan som vanligt enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölet, vispa samman till en massa. Tillsätt därefter lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. Fortsätt tillsätta mjölk till såsen är lagom tjock. Ha i paprikakryddan och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med makaronerna.
Klassisk stuvning:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger. Smaksätt med peppar, ev riven muskotnöt och salt.
Låt ströbrödet svälla med mjölken i ca 5 min. Hacka och fräs löken tills den börjar bli genomskinlig. Blanda den frästa löken med färsen, ägget, ströbrödet, salt och peppar. Forma till bollar och stek i panna tills de får en fin yta, lägg sedan alla bullarna på en plåt och stek färdigt i ugnen ca 20 min på 200 grader.
Snabbstuvning:
Koka pastan som vanligt enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölet, vispa samman till en massa. Tillsätt därefter lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. Fortsätt tillsätta mjölk till såsen är lagom tjock. Ha i paprikakryddan och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med makaronerna.
Klassisk stuvning:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger. Smaksätt med peppar, ev riven muskotnöt och salt.
Visningar: 652
Inlagt 2017-04-03 15:11:36

