Receptbeskrivning

Panir med saffranssås

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ngredienser
Portioner: 4
handle
Panir
4 l mjölk (3 %)
1 1/2 dl vitvinsvinäger
smör till stekning
Marinad
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk garam masala
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt
2 msk vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice

Saffranssås
1 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
2 msk smör
1 1/2 msk socker
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
Till garnering
grovhackad färsk koriander
hackade cashewnötter
grovhackade pistagenötter

Så här gör du
Close
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Panir: Börja med paniren. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta från värmen. Häll i vinägern.
Rör försiktigt runt 2-3 varv i mjölken så att den "spricker". Låt stå ca 5 minuter.
Häll upp i ett durkslag klätt med silduk eller en tunn kökshandduk. Låt rinna av ca 1 timme.
Pressa ostmassan med hjälp av duken till en boll, krama ut så mycket vätska som det bara går. Platta ut och jämna till ostmassan i duken (gärna i en ny torr).
Lägg på en tyngd så att den sista vasslen pressas ut. Låt stå med tyngden på i kylskåp över natten.
Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Skär paniren i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna tillsammans med marinaden i en påse. Låt marinera 30-45 minuter. Gör såsen under tiden.
Saffranssås: Blötlägg cashewnötterna i vatten ca 1 timme. Mixa kokosen till ett fint pulver i en matberedare. Häll av cashewnötterna. Lägg dem i matberedaren och fortsätt mixa så att det blir slätt.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser samt marinaden från paniren. Låt koka ihop ca 5 minuter. Späd ev med mer vatten om såsen känns för tjock.
Stek paniren i smör i en stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Ringla såsen över paniren vid servering.
Garnera med koriander, hackade cashew- och pistagenötter.

Visningar: 263
Inlagt 2017-04-04 18:48:23