Receptbeskrivning
Köttbullar i ugn
Ingredienser
för
800 g nötfärs
800 g fläskfärs
1.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1.5 dl ströbröd
2 st ägg
1 dl vatten
4 st kokta potatisar medelstora
2 st gula lökar stora
1 tsk farinsocker
2 msk ansjovisspad
4 msk konc kalvfond
2 msk kinesisk soya
1 msk smör till stekning
peppar
potatismos
rårörda lingon
800 g fläskfärs
1.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1.5 dl ströbröd
2 st ägg
1 dl vatten
4 st kokta potatisar medelstora
2 st gula lökar stora
1 tsk farinsocker
2 msk ansjovisspad
4 msk konc kalvfond
2 msk kinesisk soya
1 msk smör till stekning
peppar
potatismos
rårörda lingon
Beskrivning
Koka potatisar och låt kallna
Rör ihop mjölk, grädde, ströbröd, ägg och vatten. Låt stå en stund. Mosa potatisen. Riv ena löken, finhacka och stek den andra. Blanda ihop allt hastigt till en smidig smet. Spritsa ut och forma bullar. Stek på bakplåtspapper i 200°C ugnsvärme, c:a 10 min.
Rör ihop mjölk, grädde, ströbröd, ägg och vatten. Låt stå en stund. Mosa potatisen. Riv ena löken, finhacka och stek den andra. Blanda ihop allt hastigt till en smidig smet. Spritsa ut och forma bullar. Stek på bakplåtspapper i 200°C ugnsvärme, c:a 10 min.
Visningar: 360
Inlagt 2017-04-12 16:08:06

