Receptbeskrivning

Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ingredienser för
pajskal
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4.5 msk vatten
Äggstanning
5 ägg
5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm peppar
fyllning - ricotta & kronärtskocka
1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
4/5 dl pinjenötter
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2 burkar ricottaost (à 250 g)
1 burk grön pesto (à ca 200 g)
5 ägg
2 dl mjölk
10 skivor parmaskinka
0.5 kruka basilika


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyllning - ricotta & kronärtskocka: Skär körsbärstomater i hälften. Krama dem lätt så att lite av vätskan försvinner. Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna. Häll av marinaden från Kronärtskockshjärtan och skär varje i 2-3 delar. Blanda ricottaost med grön pesto, ägg och mjölk. Fyll pajskalet med ricottablandningen. Fördela kronärtskockorna, pinjenötterna och tomaterna med snittytan upp på blandningen. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Toppa pajen med parmaskinka och blad från basilika.

Visningar: 539
Inlagt 2017-04-17 16:16:58