Receptbeskrivning

Pasta med paprikapesto & stekt halloumi

Ingredienser för
Paprikapesto
3 st inlagda paprikor grillade, hela
1 st vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
0.5 dl pinjenötter rostade
40 g parmesan riven
2 krm rödvinsvinäger
salt och peppar
Tillbehör
400 g pasta
1 frp halloumiost
pinjenötter rostade
parmesan riven
färsk basilika


  20 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Mixa dom grillade paprikorna med vitlöken och hackad chili i en cylinder med stavmixern, mixa slätt.

2. Tillsätt pinjenötterna och mixa in i krämen.

3. Riv i parmesan, rör om och smaka upp med rödvinsvinäger, salt & nymalen svartpeppar.

4. Koka pastan enl anvisningarna på paketet i rejält saltat vatten.

5. När pastan kokat till ”al dente”, alltså med lite tuggmotstånd. Häll av vattnet!

6. Skiva upp halloumin i bitar och stek i lite olivolja i en stekpanna. Stek på medelhög värme tills de får gyllene färg och smälter till.

7. Blanda pastan med några skedar paprikapesto och lägg upp på tallrikar. Toppa med några skivor halloumi på varje och lägg lite mixsallad kring anrättningen.

8. Ringla över mangovinäger & lite crema de balsamico. (Eller annan vinägrett med lite syra)

9. Toppa med massa riven parmesan, rostade pinjenötter och en kvist färsk basilika!

Visningar: 344
Inlagt 2017-04-22 20:08:25