Receptbeskrivning

Kycklingfajita med rostad majs- och bönsalsa

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kycklingfajita

500g kycklingfilé
olja
1st grön paprika
1st röd paprika
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1/2dl vatten

Kryddblandning:
1tsk paprikapulver
1tsk rökt paprikapulver
2krm kanel
1tsk chilipulver
2tsk oregano
1msk flytande honung

Strimla först kycklingen och fräs den sen i en stekpanna tills den fått fin färg, ca 4-5min

Blanda ihop alla torra kryddor till kryddblandningen och tillsätt sedan i stekpannan. Ringla över honungen. Rör om väl så att det blandar sig ordentligt.

Strimla paprika, gul lök och vitlök fint och tillsätt med vattnet. Låt koka i 10min tills vattnet ångat bort.

Rostad majs- och bönsalsa

2st burkar majs 'a 150g
380g svarta bönor, avrunnen vikt 320g
1/2st gul lök
1/2st röd paprika
1/2st lime, saften av
1/2 kruka koriander

Börja med att låta majs och bönorna rinna av i ett durkslag.

Skala löken och hacka den fint, hetta upp rikligt med olja och fräs bönorna, majsen och löken tills det fått fin färg.

Finhacka paprikan och tillsätt. Dra bort från värmen och tillsätt limesaft och hackad koriander.

Servera den ljummen (är även god kall) tillsammans med kycklingen, sallad, taco chips och gärna guacamole.

Visningar: 172
Inlagt 2017-04-23 18:16:34