Receptbeskrivning
Kycklingfajita med rostad majs- och bönsalsa
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingfajita
500g kycklingfilé
olja
1st grön paprika
1st röd paprika
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1/2dl vatten
Kryddblandning:
1tsk paprikapulver
1tsk rökt paprikapulver
2krm kanel
1tsk chilipulver
2tsk oregano
1msk flytande honung
Strimla först kycklingen och fräs den sen i en stekpanna tills den fått fin färg, ca 4-5min
Blanda ihop alla torra kryddor till kryddblandningen och tillsätt sedan i stekpannan. Ringla över honungen. Rör om väl så att det blandar sig ordentligt.
Strimla paprika, gul lök och vitlök fint och tillsätt med vattnet. Låt koka i 10min tills vattnet ångat bort.
Rostad majs- och bönsalsa
2st burkar majs 'a 150g
380g svarta bönor, avrunnen vikt 320g
1/2st gul lök
1/2st röd paprika
1/2st lime, saften av
1/2 kruka koriander
Börja med att låta majs och bönorna rinna av i ett durkslag.
Skala löken och hacka den fint, hetta upp rikligt med olja och fräs bönorna, majsen och löken tills det fått fin färg.
Finhacka paprikan och tillsätt. Dra bort från värmen och tillsätt limesaft och hackad koriander.
Servera den ljummen (är även god kall) tillsammans med kycklingen, sallad, taco chips och gärna guacamole.
500g kycklingfilé
olja
1st grön paprika
1st röd paprika
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1/2dl vatten
Kryddblandning:
1tsk paprikapulver
1tsk rökt paprikapulver
2krm kanel
1tsk chilipulver
2tsk oregano
1msk flytande honung
Strimla först kycklingen och fräs den sen i en stekpanna tills den fått fin färg, ca 4-5min
Blanda ihop alla torra kryddor till kryddblandningen och tillsätt sedan i stekpannan. Ringla över honungen. Rör om väl så att det blandar sig ordentligt.
Strimla paprika, gul lök och vitlök fint och tillsätt med vattnet. Låt koka i 10min tills vattnet ångat bort.
Rostad majs- och bönsalsa
2st burkar majs 'a 150g
380g svarta bönor, avrunnen vikt 320g
1/2st gul lök
1/2st röd paprika
1/2st lime, saften av
1/2 kruka koriander
Börja med att låta majs och bönorna rinna av i ett durkslag.
Skala löken och hacka den fint, hetta upp rikligt med olja och fräs bönorna, majsen och löken tills det fått fin färg.
Finhacka paprikan och tillsätt. Dra bort från värmen och tillsätt limesaft och hackad koriander.
Servera den ljummen (är även god kall) tillsammans med kycklingen, sallad, taco chips och gärna guacamole.
Visningar: 172
Inlagt 2017-04-23 18:16:34