Receptbeskrivning
Brioche hamburgerbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
Brioche hamburgerbröd 9st
25g jäst
2,5dl mjölk
8dl vetemjöl special
50g smör
1st ägg
1/2tsk salt
1/2tsk socker
Pensling
1st ägg
en skvätt vatten
en nypa salt
Smula ner jästen i en bakmaskin och tillsätt mjölken, blanda tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och kör i ca 10min, degen är lite kladdig men det ska den vara.
Täck med plastfolie och låt den jäsa ca 30min tills den är dubbelt så stor.
Tryck ut luften ur degen och dela i nio lika stora bitar, forma till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem med handflatan så de blir ca 1cm tjocka.
Täck med bakduk och låt dem jäsa i 1h, sätt ugnen på 225C.
Pensla bröden med ett uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten och en nypa salt.
Kör i ugnen i ca 10min tills de är lagom gyllenbruna.
25g jäst
2,5dl mjölk
8dl vetemjöl special
50g smör
1st ägg
1/2tsk salt
1/2tsk socker
Pensling
1st ägg
en skvätt vatten
en nypa salt
Smula ner jästen i en bakmaskin och tillsätt mjölken, blanda tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och kör i ca 10min, degen är lite kladdig men det ska den vara.
Täck med plastfolie och låt den jäsa ca 30min tills den är dubbelt så stor.
Tryck ut luften ur degen och dela i nio lika stora bitar, forma till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem med handflatan så de blir ca 1cm tjocka.
Täck med bakduk och låt dem jäsa i 1h, sätt ugnen på 225C.
Pensla bröden med ett uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten och en nypa salt.
Kör i ugnen i ca 10min tills de är lagom gyllenbruna.
Visningar: 251
Inlagt 2017-05-07 09:48:19






30 min