Receptbeskrivning

Snurrad aubergineburgare

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Snurrad aubergineburgare 6st 800g aubergine (ca 2st) olivolja, att steka i
2dl tomatpuré
250g mozarella, grovriven
2dl parmesanost, riven Värm ugnen till 180C Skär auberginen på längden i tunna skivor, gärna med en mandolin. Häll rikligt ned olivolja i en stekpanna och hetta upp tills den börjar ryka. Stek auberginskivorna på båda sidor så att de får fin färg. Lägg sedan över på hushållspapper så att de släpper överflödigt fett. Lägg 3-4st på rad så att de bildar en lång remsa. Upprepa ned resterande aubergineskivor så att det blir sex långa remsor. Bred ett tunt lager tomatpuré ovanpå och strö över riven mozarella och parmesan. Rulla ihop varje längd som om du skulle göra en kanelbulle, med ungefär samma diameter som brödet. Lägg över auberginsnurrorna i lagom stora formar eller värmetåliga tekoppar. Ställ in i ugnen och baka i ca 20min. När du ska ta ut dem ifrån formen skär med en kniv längs med formens kanter, vänd på formen och låt "biffen" glida ut på ett fat. Lägg försiktigt en biff på varje bröd och toppa med valfria tillbehör.

Visningar: 292
Inlagt 2017-05-08 15:41:40