Receptbeskrivning
Auberginegratäng med linser och mozarella
Ingredienser
för
Beskrivning
Auberginegraräng med linser och Mozarella
1 1/2dl röda linser
1st burk körsbärstomater
2st auberginer
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2st Mozarella-bollar
50g parmesan, riven
Sätt ugnen på 200C.
Koka linserna i ca tio minuter, häll av vattnet.
Blanda linserna med tomaterna och låt småputtra i kastrullen under tiden du förbereder det andra. Hacka löken och blanda i den oxå.
Skär auberginen tjocka skivor. Salta dem på båda sidor och lägg dem så att de vätskar ur sig i ca 10min.
Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg.
Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager med aubergineskivor i botten, häll i lök, tomat- och linsblandningen.
Skär mozarellan i skivor och lägg över hälften på blandningen i formen, lägg på resterande aubergineskivorna och därefter kvarvarande mozzarella.
In i ugnen ca 30min.
Toppa med riven parmesan de sista minuterna för en krispig yta.
Skickat från min iPhone
1 1/2dl röda linser
1st burk körsbärstomater
2st auberginer
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2st Mozarella-bollar
50g parmesan, riven
Sätt ugnen på 200C.
Koka linserna i ca tio minuter, häll av vattnet.
Blanda linserna med tomaterna och låt småputtra i kastrullen under tiden du förbereder det andra. Hacka löken och blanda i den oxå.
Skär auberginen tjocka skivor. Salta dem på båda sidor och lägg dem så att de vätskar ur sig i ca 10min.
Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg.
Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager med aubergineskivor i botten, häll i lök, tomat- och linsblandningen.
Skär mozarellan i skivor och lägg över hälften på blandningen i formen, lägg på resterande aubergineskivorna och därefter kvarvarande mozzarella.
In i ugnen ca 30min.
Toppa med riven parmesan de sista minuterna för en krispig yta.
Skickat från min iPhone
Visningar: 309
Inlagt 2017-05-08 18:08:43






30 min