Receptbeskrivning
Chokladsnittar med stösslad choklad
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladsnittar med strösslad choklad ca 15st
100g rumsvarmt smör
1dl strösocker
2msk ljus sirap
2dl vetemjöl
2msk kakao
1/2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
100g hackad mörk choklad
Sätt ugnen 200C.
Rör smöret mjukt med socker och sirap.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop en ganska lös deg.
Del degen i tre delar på ett mjölat bakbord.
Forna till tre fingertjocka rullar. Lägg med ordentligt avstånd på en pappersklädd plåt. Platta till rullarna lätt och strö över hackad choklad.
Grädda mitt i ugnen 7-8min.
Kakorna kan vara lite mjuka när du tar ut dem men de stelnar till när de svalnat.
Låt längderna svalna några minuter innan du skär dem på snedden till 2-3cm breda bitar.
100g rumsvarmt smör
1dl strösocker
2msk ljus sirap
2dl vetemjöl
2msk kakao
1/2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
100g hackad mörk choklad
Sätt ugnen 200C.
Rör smöret mjukt med socker och sirap.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop en ganska lös deg.
Del degen i tre delar på ett mjölat bakbord.
Forna till tre fingertjocka rullar. Lägg med ordentligt avstånd på en pappersklädd plåt. Platta till rullarna lätt och strö över hackad choklad.
Grädda mitt i ugnen 7-8min.
Kakorna kan vara lite mjuka när du tar ut dem men de stelnar till när de svalnat.
Låt längderna svalna några minuter innan du skär dem på snedden till 2-3cm breda bitar.
Visningar: 367
Inlagt 2017-05-10 13:46:15






30 min