Receptbeskrivning

Per Mobergs paella

Ingredienser för
300 g skalade räkor (msc eller krav märkt)
0.5 kg färska blåmusslor (odlade )
1 st hel kyckling (ekologisk )
2 saffran (fairtraide )
5 dl avorioris(fullkorn, ekologiskt/fairtraide )
1 l hönsbuljong (ekologiskt)
1 frp krossade tomater (ekologiska )
1 st paprika (ekologisk )
2 st gula lökar (ekologiska )
3 st vitlöksklyftor (ekologiska )
0.5 dl olivolja (ekologisk )
2 msk paprikapulver (fairtraide )
1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
1 st lagerblad (fairtraide )
1 tsk havsalt
nymalen vitpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar). 2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda). 3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken. 4. Bryn kycklingen i pannan. 5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt. 6. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin. 7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter. 8. När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner.Serveras något krämig i konsistensen.

Visningar: 137
Inlagt 2017-05-15 20:58:48