Receptbeskrivning
Sockerkaksägg
Ingredienser
för
Beskrivning
De tror att de blir serverade ägg, skalar och så plötsligt är där en sockerkaka i stället. Och det är mycket enkelt.
1. Stick ett hål i ägget, precis lagom stort att du kan tömma ut innehållet. Skölj dem sedan noggrant med vatten.
2. Lägg dem i en skål med vatten och salt.
3. Använd en muffinsplåt där du lägger foliepapper i hålen som ska göra att äggen kan stå upp.
4. Häll olja i äggen och skaka om. Häll ut överblivet. Sätt sedan ner skalen i foliet.
5. Gör en kaksmet som du häller i en påse. Klipp ett litet hål så du lätt kan spritsa ned smeten i skalen.
6. Sätt in alla i ”äggen” i ugnen 12-14 minuter.
7. När de är klara, låt den svalan en stund och skär sedan bort kakdeg som runnit utanför och torka rent med papper.
8. Vänd dem med hålet ned i en ägghållare. Överraska! Eller så skalar du dem färdigt och spritsar lite grädde på, eller varför inte doppa halva i choklad? Läckraste sockerkaksäggen ever!
http://mittkok.expressen.se/artikel/baka-en-kaka-i-ett-agg/
1. Stick ett hål i ägget, precis lagom stort att du kan tömma ut innehållet. Skölj dem sedan noggrant med vatten.
2. Lägg dem i en skål med vatten och salt.
3. Använd en muffinsplåt där du lägger foliepapper i hålen som ska göra att äggen kan stå upp.
4. Häll olja i äggen och skaka om. Häll ut överblivet. Sätt sedan ner skalen i foliet.
5. Gör en kaksmet som du häller i en påse. Klipp ett litet hål så du lätt kan spritsa ned smeten i skalen.
6. Sätt in alla i ”äggen” i ugnen 12-14 minuter.
7. När de är klara, låt den svalan en stund och skär sedan bort kakdeg som runnit utanför och torka rent med papper.
8. Vänd dem med hålet ned i en ägghållare. Överraska! Eller så skalar du dem färdigt och spritsar lite grädde på, eller varför inte doppa halva i choklad? Läckraste sockerkaksäggen ever!
http://mittkok.expressen.se/artikel/baka-en-kaka-i-ett-agg/
Visningar: 257
Inlagt 2017-05-25 15:55:44






30 min