Receptbeskrivning

Curry med potatis, kikärtor och naanbröd

Ingredienser för
3 msk rapsolja/olivolja
Smakbas:
1 stor gullök
2 stora vitlöksklyftor
2 msk curry
1 tsk muskotnöt
1.5 tsk smoked paprika
2 tsk timjan
1 tsk spiskummin
3 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
Curryn:
3.5 dl hackad potatis
800 g konserverade kikärtor
400 g konserverade hackade tomater
5 g grönsaks- eller kycklingbuljong
2 skivad salladslök (vitt och grönt)
salt efter smak
färsk persilja eller koriander efter smak
Naan-bröd:
5 tortillabröd
smör
vitlök
timjan
Ris


  25 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Smakbas
Heat oil in a large pot or very deep skillet over medium high heat.
Add the Flavour Base ingredients and cook for 3 minutes until the onion is translucent.

Curryn
Add the potatoes and cook for a further 2 minutes. If the spices start to stick to the bottom of the pot, add a tiny splash of water.
Add the chickpeas, tomatoes and chicken broth. Bring to simmer then turn down the heat to medium and simmer for 15 minutes, or until the potatoes are cooked and the sauce has thickened.
Adjust salt to taste, stir through scallions/shallots and parsley.

Naanbröd
Blanda ihop smör med pressade vitlöksklyftor och timjan efter smak. Bred på detta på ena sidan av tortillabröden. Stek på hög värme och vänd på dom så båda sidor får smör och smak.

Servera med ris, som du lagt en klick smör på.

Visningar: 261
Inlagt 2017-05-27 16:06:09