Receptbeskrivning

Auberginegratäng med linser och mozarella

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Auberginegraräng med linser och Mozarella 1 1/2dl röda linser
1st burk körsbärstomater
2st auberginer
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2st Mozarella-bollar
50g parmesan, riven Sätt ugnen på 200C. Koka linserna i ca tio minuter, häll av vattnet. Blanda linserna med tomaterna och låt småputtra i kastrullen under tiden du förbereder det andra. Hacka löken och blanda i den oxå. Skär auberginen tjocka skivor. Salta dem på båda sidor och lägg dem så att de vätskar ur sig i ca 10min. Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager med aubergineskivor i botten, häll i lök, tomat- och linsblandningen. Skär mozarellan i skivor och lägg över hälften på blandningen i formen, lägg på resterande aubergineskivorna och därefter kvarvarande mozzarella. In i ugnen ca 30min. Toppa med riven parmesan de sista minuterna för en krispig yta. Skickat från min iPhone

Visningar: 307
Inlagt 2017-05-29 16:09:46